Description
Ambalaj : 3 gr
Mararul se cultiva pentru frunzele si tulpinile sale tinere care se folosesc la condimentarea si aromatizarea diferitelor mancaruri. Plantele intregi care se recolteaza in faza de inflorire sau cand s-au maturizat fructele si se utilizeaza in industria conservelor sau la prepararea muraturilor. Toate partile supraterane ale plantei frunzele, tulpinile nelignificate, inflorescentele si mai ales semintele contin ulei volatil puternic mirositor. Pana la faza de inflorire deplina plantele contin 86,26% apa, 4,5-6,0% hidrati de carbon, 3,5-5,0% celuloza, circa 6-7% substante minerale, vitaminele A, C, B1, B2, B6, PP, carotina, acid pantotenic. Mararul este o planta anuala cu o perioada scurta de vegetatie 25-30 de zile pana la recoltarea frunzelor si circa 90 de zile pana la maturarea semintelor. Metoda de plantare : se face prin semanat direct in camp toamna tarziu (noiembrie), in ferestrele din timpul iernii, primavara foarte devreme si chiar in timpul verii in mod esalonat pana la 15 iulie. Se seamana mecanizat in randuri de cate 4 pe stratul inaltat la distant de 28 cm intre randuri si la 2,5-3 cm pe rand rezultand o densitate de 80-100 mii plante la hectar. Se seamana la o adancime de 1-2 cm folosind circa 6 kg samanta la hectar. Cand se seamana toamna, cantitatea de samanta poate ajunge pana la 10 kg/ha.
Recenzii
Nu au fost găsite recenzii